Hírek

Múzeumok Éjszakája a Ligneumban

A Ligneum NymE Látogatóközpont június 21-én, szombaton ismét változatos programkínálattal vesz részt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által koordinált országos Múzeumok Éjszakája 2014 rendezvénysorozaton.
Az érdeklődők 18 órától 23 óráig választhatnak a palettáról a legrövidebb nyári éjszakán:


18.00-23.00  REdesign kiállítás

A REdesign+ osztrák-magyar határon átnyúló projekt keretében készült termékek kerülnek bemutatásra, melyekhez alapanyagként különféle hulladékokat használtak fel az ipari termék és formatervező hallgatók, valamint a Handler Nándor Szakképző Iskola diákjai. A kiállított termékek egy része közös zágrábi-soproni workshopon készült.

18.00Furnér – a természet csodája c. kiállítás megnyitója

A fatest egyedi szerkezetéből adódó különleges rajzolatok mindenkit rabul ejtenek. Különleges bütüfurnérok, meglepő motívumok, a természet színkavalkádja.   

 19.00-20.00  3D-ben a Világ

20.30-21.30  3D-ben a Világ

Egy 3D-s előadással bemutatkozik a többszörös díjnyertes Leonar3Do háromdimenziós alkalmazás professzionális prezentációs szoftvere, a LeoConf, illetve egy új, web-alapú, közösségi digitális 3D modellezésre alkalmas szoftver, a Leopoly. Tedd fel a speciális szemüveget és élvezd az egyedülálló térélményt!

19.00-20.30  A Botanikus Kert különlegességei

Az esti sétán szakvezetéssel ismerkedhetsz meg a Botanikus Kert különlegességeivel, növényritkaságaival.

21.00-22.00  Filmklub

A Fertő-táj Világörökséget bemutató kisfilm a Nemzeti Park életét tárja elénk.

A rendezvény ideje alatt a háromszintes Ligneum interaktív kiállítótere is megtekinthető!

Az idei évben végzett ipari termék és formatervező hallgatók szakdolgozatainak és diplomamunkáinak  posztereiből nyílt kiállításokkal is várunk!

A belépés ingyenes!